Over Atelier Vrijdag

Een ontwerpbureau opgericht door ontwerper Hugo Vrijdag. Hugo studeerde af aan de Design Academy te Eindhoven met een sprookje getiteld ‘Het zand van Brabant’. Sindsdien vormen verhalen de basis van zijn ontwerpen. Ze krijgen vorm in speelfilms, kunstwerken in de openbare ruimte of complete Ontdekfabrieken. Daarbij werkt hij nauw samen met regisseur Chantal de Jong.

Glow 2019 – Zonnebloemen voor Van Gogh

Atelier Vrijdag
De Wan 2a
5502 HS Veldhoven
info@ateliervrijdag.nl

Hugo Vrijdag

Hugo Vrijdag (1970), studeerde af aan de Design Academy Eindhoven. Als beeldend kunstenaar en ontwerper combineert hij zijn fascinatie voor techniek met storytelling. Vrijdag schrijft verhalen die verfilmd worden. In de films spelen de door hem ontworpen rekwisieten de hoofdrol. Hij is medeoprichter van de science centra De Ontdekfabriek (Eindhoven), Het Ontdekstation (Tilburg) en de Uitvindfabriek (Breda). Vrijdag heeft in de loop der jaren kunstwerken in de openbare ruimte en lichtinstallaties gemaakt waaronder het project ‘Vogels’ en ‘Zonnebloemen voor Van Gogh’ voor GLOW. Kenmerkend voor zijn werk is de combinatie van het narratieve en techniek.

+316 22906909
hugo@ateliervrijdag.nl

Chantal De Jong

Chantal de Jong volgde een opleiding tot cineast.  Ze deed veel ervaring op als regisseur van business to business filmproducties. Na een buitenlands avontuur in Maleisië concentreerde haar werk zich op human interest films en projecten voor school TV en andere NPO programma’s. Werken met en voor kinderen is inmiddels een vaste waarde, haar passie en specialiteit.

Chantal de Jong

Bekijk ook de website van Chantal de Jong, deregisseur.com

+316 50227462
chantal@deregisseur.com

.

Het team

Met zijn jeugdvriend Chris Voets richtte Hugo Vrijdag in 2009 de Ontdekfabriek op waar ze nu gezamenlijk de directie voeren. Hoewel er geen strikte taakverdeling is concentreert Chris zich op de bedrijfsvoering en marketing en focust Hugo zich op de art-direction. Daarbij werken ze met een team van free-lancers aangevoerd door Igino van Haandel wiens talenten werden ontdekten tijdens een stageperiode bij Atelier Vrijdag.

Hugo en Chris – 10 jarig bestaan Ontdekfabriek
Igino met leerlingen BS Slingertouw